رفع ارور 404 در گوگل سرچ کنسول
سلام خیلی خوش اومدید به این ویدیو. تو این ویدیو می خوایم در مورد ارورهای ۴۰۴ صحبت کنیم.
قبل از اینکه ارورها رو باز کنیم این رو بگیم که سرچ کنسول دنیای وسیعیه و کلی دیتا به شما میده، ولی اول ویدیو اینو بهتون بگم و اینو یادتون باشه که سرچ کنسول فقط یک رابط بین سایت ما و گوگل هست.
در واقع سرچ کنسول یک سیستم یا ابزار گزارش دهنده است، یعنی دیتایی که شما توی سرچ کنسولتون میبینید به این معنیه که گوگل داره میگه این دیتا وجود داره. اما شما به عنوان متخصص باید بیای تصمیم بگیری که با این دیتا چه کاری باید انجام بدی. پس سرچ کنسول به این معنی نیست که بخواد بیاد سایت شمارو نابود کنه یا خیلی رشدش بده. این شما هستی که تصمیم میگیری چه کاری با استفاده از این دیتا میتونی انجام بدی که ما کاملش رو در دوره سرچ کنسول پیشرفته بهتون گفتیم.
اما در مورد ارور ۴۰۴ که یکی از ابهامات و دغدغه هایه که مدیران سایت ها دارن اینه که شما وقتی وارد سرچ کنسولتون میشید تو قسمت پیج یکسری ارورها وجود داره که یکیش error ۴۰۴ هست.
ارور ۴۰۴ چیه؟
زمانی که کرالر گوگل یا کاربر بخواد وارد یکی از صفحات سایت شما بشه و اونجا صفحه ای وجود نداشته باشه اونجا ارور ۴۰۴ برمیگردونه. و فقط گوگل داخل سرچ کنسول داره به شما میگه که این صفحه وجود نداره و برو مشخص کن که این صفحه کلا وجود نداره یا اشتباه وجود نداره. یه باور اشتباه نسبت به گوگل سرچ کنسول وجود داره که ما توی دوره گوگل سرچ کنسول پیشرفته خلاف باور عموم آموزش دادیم این موضوع رو…
ارور ۴۰۴ چه زمانی رخ میده؟
- ممکنه زمانی که کاربر میخواد وارد سایت شما بشه در حین تایپ یک حروف رو اشتباه بزنه و اینتر کنه. اینجا به دلیل اینکه url اشتباهی زده در نتیجه سرچ کنسول گزارش ۴۰۴ میده. و اون صفحه ۴۰۴ برمیگردونه.
- در حالت دیگه ممکنه شما صفحه ای ایجاد کنی و در لحظه انتشار یادت بیفته که اشتباه کردی و همون موقع میری حذفش میکنی و یادت میره ۴۱۰ بزنی، اینجا هم ارور ۴۰۴ برمیگردونه.
- بنابراین به هر دلیلی اگر url صفحه ای ایجاد بشه و بعد حذف بشه، و یا اشتباه تایپی باشه و اصلا url وجود نداشته باشه روی سایت چه کرالر گوگل و چه کاربر این کار رو انجام داده باشه اینجا ارور ۴۰۴ برمیگردونه.
- یکی از حالت های دیگه اینه که شما مثلا رفتی یک بک لینکی بگیرید و یا رفتی یک لینک داخلی داخل سایتت بزنی، اون url که رفتی کپی کردی و یا داری تایپش میکنی یکی از کاراکتراش کم یا زیاد میشه و اشتباه میشه. اینجا هم ارور ۴۰۴ برمیگردونه.
مثلا اخیرا در یکی از پروژهایی که من مشاورشون هستم قرار بر به روزرسانی یک مقاله ای شد که لینک یک گوگل هست و روزی دو هزار نفر با این مقاله وارد سایت میشن. طبق قواعدی قرار شد به روز رسانی این مقاله انجام بشه. نفری که قرار شده بود به روز رسانی کنه به اشتباه url رو عوض کرده بود. url تغییر کرده بود. فردای اون روز من دیدم اون صفحه به شدت داره میاد پایین و افت میکنه. بعد از بررسی متوجه شدم url رو تغییر دادن. وقتی url حذف میشه و تعیین تکلیف نمیشه بعد از مدتی ارور ۴۰۴ برمیگردونه و url ای که دو سال بالا هست و کلی اعتبار کسب کرده با این تغییر url نابود میشه. درسته مقاله همونه و حتی بهبود هم داده شده ولی با تغییر url انگار یک مقاله جدید میشه. در نتیجه سریعا ۳۰۱ کردیم به url جدید تا حداقل اعتباری که این سال ها داشته سوخت نشه. پس در این مورد هم ارور ۴۰۴ برمیگردونه.
پس حالت های مختلفی که ممکنه ارور ۴۰۴ به وجود بیاد رو گفتیم. در یک حالت دیگه هم ممکنه سایت شما هک بشه و یک سری صفحه ایجاد بشه و شما صفحات رو حذف کنید که در این حالت هم ارور ۴۰۴ به شما برمیگردونه.
رفع ارور 404 در وردپرس و گوگل سرچ کنسول
اول صفحه رو باز کنید و ببین این صفحه، صفحه مهمی هست یا نه. اگر صفحه مهمی هست یا باید ایجاد بشه یا باید ریدایرکت بشه به صفحه مقصد. اگر هم مهم نبوده که با افزونه هایی که وجود داره مثل افزونه رنک مث، افزونه ریدایرکشن باید ۴۱۰ یا ریدایرکت ۳۱۰ بخوره.
بنابراین یا اون صفحه مهمه که بدین صورتی که گفتیم تعیین تکلیف میکنیم و یا اون صفحه مهم نیست مثلا کاربری اشتباه تایپ کرده، سرچ کنسول هم ۴۰۴ به شما نشون میده، در این حالت هیچ کاری نیازی نیست انجام بدید، نه ۴۱۰ نه ۳۰۱ و نه هیچ کار دیگه و بزارید باشه.
بنابراین تمام ارورها رو به همین صورت بررسی کنید، اون هایی که مهم هستند را با ۴۱۰ و ۳۰۱ تعیین تکلیف کنید، و اون هایی هم که مهم نیستند اصلا کارشون نداریم. و این گزارش ها ممکنه تا یکسال، یکسال و نیم روی سرچ کنسول شما باقی بمونه که ایرادی نداره.
بهترین کار این است که اگر شما صفحه ای روی سایت ایجاد می کنید اگر قراره حذف بشه همون لحظه تعیین تکلیف کنید. تا لازم نباشه داخل ارورهای ۴۰۴ سرچ کنسول بررسیش کنید.
اگر سوالی دارید قسمت کامنت های همین صفحه بپرسید حتما جواب میدیم.
امیدواریم از نکاتی که داخل ویدیو گفتیم نهایت استفاده رو ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.